Iets waar je mij niet gelukkig mee maakt zijn veel mensen, dicht op elkaar, op een kleine oppervlak. Mijn leeftijdsgenootjes hebben hier minder moeite mee, zij zijn in de zomer regelmatig op festivals te vinden.

Ik vond dat ik hier niet in achter kon blijven. Niet alleen omdat mijn vrienden naar festivals gaan, maar ook omdat ik de sfeer van zo’n evenement eigenlijk heel leuk vind.

Ik wist van het bestaan van Oerol. Elk jaar wanneer dit festival aan de gang was, zag ik foto’s en filmpjes voorbij komen op socialmedia. En elk jaar dacht ik: ‘daar moet ik heen’. Oerol leek me namelijk een kleinschalig festival dat heel goed bij mij paste. Afgelopen oktober herinnerde ik mezelf aan dit plan en boekte ik meteen (zie Tegenreactie voor het verhaal vooraf).

Op 15 Juni was het zo ver: samen met een vriendin stapte ik op de boot naar Terschelling. Ik heb zo veel mogelijk proberen te filmen en dit wil ik graag met jullie delen.