(on)zichtbaar – leven met een angststoornis

Filmposter documentaire

Zes jaar geleden ben ik begonnen met mezelf te filmen tijdens een minder fijne periode in mijn leven. Ik wilde een documentaire maken en mensen laten zien hoe mijn leven met een angststoornis er echt uit zag. Toen ik daarmee begon had ik nooit kunnen bedenken waar ik op dit moment zou staan. 
De documentaire ‘(on)zichtbaar’ zal op 6 augustus om 20:30 uitgezonden worden op NPO 2 extra. De film zal hier een tijdje online blijven staan. 

Na de uitzenddatum wil ik met Merlijn Janssen-Steenberg (met wie ik heb samengewerkt om deze film tot stand te laten komen) middels filmavonden in gesprek gaan met zorgverleners, cliënten en andere geïnteresseerden om deze problematiek bespreek te maken. Ben je geïnteresseerd of heb je hier vragen over? Laat het me weten! 

U kunt de ontwikkelingen rondom deze film ook volgen via Facebook

Omschrijving: Anne maakt filmpjes, sport en speelt gitaar, maar heeft ook een angststoornis. Hierdoor zit ze veel thuis. Verveling en eenzaamheid ligt op de loer. Ondertussen probeert ze wel haar eind examen te halen. Wanneer hulpverlening geen uitkomst biedt, besluit Anne haar leven te filmen en zelf op zoek te gaan naar een oplossing.

Regie: Anne Blaauw & Merlijn Janssen Steenberg
Producent: Ellen Kocken (Stichting DZIGA)
Merlijn Janssen Steenberg (Studio White Cat)
Muziek: Joris van de Kerkhof